MULTESUFFLÉ

Sufflé kan virke vanskelig, men hvis du bare er nøye med vekten og varmen i ovnen, er dette en lekker dessert som du kan lage en uke på forhånd, hente frem fra frysen og bare bake ferdig. Den kan selvsagt lages med den smaken du ønsker. Vil du fylle den med en liten overraskelse, kan du trille små, gode sjokoladetrøfler og trykke ned i røren før suffleene settes i ovnen. Her presenterer vi søstrene Brydlings oppskrift på en fantastisk multesufflé.
INGREDIENSER
4 porsjoner
600 g multer
12 g maisstivelse
1 ts presset sitronsaft
150 g eggehvite (5 stk.)
1 ts presset sitronsaft
50 g sukker
SLIK GÅR DU FREM
Kjør multene i mikser, og passer dem. Kok ned til 300 g under stadig omrøring. Avkjøl.
Rør ut maisstivelse i 1 ts sitronsaft, og visp den inn i pureen. Kok opp mens du rører, og dekk med plastfilm.
Smør og sukre porsjonsformer. Sett formene i frysen en kort stund.
Visp eggehviten med 1 ts sitronsaft og 1/3 av sukkeret til du får marengsskum. Visp inn resten av sukkeret på høyeste hastighet til marengsen er stiv.
Vend inn 1/4 av eggeskummet i multepureen. Rør glatt, og vend i resten.
Fordel røren, og stryk den glatt med palett. Porsjonene kan oppbevares i kjøleskap i inntil fire timer før baking, eller dekkes med plast og fryses i noen uker før bruk.
Forvarm stekeplaten, og bak suffleene på 170 graders varme i ca. 8–10 minutter. Hvis du tar dem rett fra frysen, trenger de 15–20 minutter i ovnen.
Strø over litt melis og server med en gang, så de ikke faller sammen.
LES OGSÅ

Grillet rabarbra
Er det noe som smaker mer av sommer enn rabarbra og grillmat? Grillet rabarbra! Bak denne deilige desserten står Culinary Team West of Sweden.
Les mer
OVERNIGHT OATS
Overnight oats er akkurat det det høres ut som, en grøt som lager seg selv over natten. Oppskriften er enkel og kan varieres på mange måter.
Les mer
COQ AU VIN SUÉDOISE – FRANSK KYLLINGGRYTE I SVENSK UTGAVE
Her får du den svenske stjernekokken Stefan Karlssons tolkning av den rustikke, franske klassikeren.
Les mer