Presentert av:
Trist med alkoholfritt? Her er en drink fra David Kringlund som får deg til å tenke annerledes. Smaken av øl, bringebær, rosmarin og sitron gjør den like forfriskende som den er kompleks.
Lagerøl og bringebær er en fin smakskombinasjon som ifølge drikkeekspert David Kringlund brukes alt for sjelden. I denne oppskriften har han også tilsatt rosmarin og frisk sitron i blandingen, for å gjøre smaken mer interessant. Sørg for å riste drinken før servering - hvis ikke med en shaker, så med en termos eller tomt syltetøyglass.
INGREDIENSER
Lys lager med bringebær
(1 drink)
2 cl bringebærsukker
3 cl ferskpresset sitronsaft
5–10 cl alkoholfri lagerøl
isbiter
Bringebærsukker
2,5 dl sukkerlake
2 dl frosne bringebær
Til servering
en kvist rosmarin
friske bringebær
Slik gjør du
Lag bringebærsukkeret ved å blande sukkerlake med frosne bringebær. Bland til en jevn konsistens og sil.
Hell bringebærsukkeret og sitronsaften i en shaker. Tilsett is. Rist godt.
Ta frem Riedels rocksglass. Hell i blandingen. Topp med øl og fyll på med is.
Pynt med rosmarin og friske bringebær.