Matche mat og vin

Publisert av: Nellie Karlsson, 16.09.2022

Presentert av:  


Hva bør du spise til en fruktig zinfandel? Til en smøraktig chardonnay, frisk rosé eller tørr champagne? Vi lærer deg å finne riktig vin til ulike retter! 


Å kombinere mat og vin kan føles vanskelig – spesielt når det er så mange forskjellige druesorter og vinstiler å velge mellom. Trenger du litt hjelp på veien? Da bør du sjekke ut våre deilige mat- og vintips!

 

PERFEKTE PAR

...

ZINFANDEL + MEKSIKANSK

Matmessig matches zinfandel vanligvis med rødt kjøtt – gjerne i en krydret form. Tenk røykfylt, søtt og sterkt og du er hjemme. Oppskriftstips: Birria Tacos

Flere tips
...

RIESLING + ASIATISK

Fisk og skalldyr samt asiatisk mat passer godt til riesling. Et tips er å prøve den koreanske klassikeren Bibimbap til en søtere riesling.

FLERE TIPS
...

CHAMPAGNE + PIZZA

Champagne er en fantastisk drikke som passer godt til sjømat samt ost og pizza. Server champagne til salte østers, fet fisk eller hvorfor ikke til en luksuriøs tarte flambée med poteter og løyrom?

FLERE TIPS
...

CHARDONNAY + KYLLING

Fatlagret chardonnay, som er fyldigere og mer smøraktig i stilen, passer godt til en kremet kyllingrett. Et oppskriftstips er kylling med syltede rødbeter og hvitvinsaus.

FLERE TIPS
...

ROSÉVIN + GRØNNSAKER

Grillet, krydret og urtepreget – rosé er en fantastisk matvin som passer godt til mange forskjellige typer retter. Oppskriftstips på mat som passer til en tørr rosévin? Sprø primører med krydret hollandaise.

FLERE TIPS
...

CABERNET + ENTRECOTE

Den beste følgesvennen for en fyldig cabernet sauvignon er en like kraftig rett. En tommelfingerregel er å gå for fyldige smaker, fete sauser og marmorert kjøtt. Hvorfor ikke hengemørnet entrecote med fløtesaus og eple?

FLERE TIPS
...

RIKTIG VIN I RIKTIG GLASS

Vil du lære mer om vin? I Druespesifikt med Riedel forteller Liora Levi om noen av våre vanligste druesorter – og glassene som passer til.

VINGLASSKOLE

RELATERTE produkter

LES OGSÅ