KRYDRE HVERDAGEN: LAKSEPAKKE X 3

Publisert av: Lena Unger, 27.09.2017


 

Presentert av:  


Trenger du inspirasjon til middagen? I YouTube-serien «Krydda din vardag» viser Louise Johansson, Sveriges første Mästerkock, hvordan du enkelt kan lage en vri på ulike hverdagsretter. I den første episoden viser hun tre lekre varianter av laks i pakke.

 

LAKS I PAKKE MED PAPRIKA OG FETAOST

INGREDIENSER

1 porsjon
1 stykke laks, ca. 170 g
0,5 rød spisspaprika (evt. vanlig paprika)
1 ss kapers
½ sitron, saft og revet skall
50 g fetaost
Salt
Sort pepper, nymalt
1 ss olivenolje
1 ss mynte, hakket

SLIK GÅR DU FREM

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Del paprikaen i to og fjern kjernehuset. Legg den på et bakepapir. Legg på laks, kapers, sitronsaft, revet sitronskall og fetaost. Salte og pepre og ringle over olivenolje.

Lag en pakke av papiret så den sitter godt rundt laksen. Stek den i ovnen i ca. 15 minutter til fisken er gjennomstekt. Strø over hakket mynte ved servering.

 


 

LAKS I PAKKE MED FENNIKEL OG SOYABØNNER

INGREDIENSER

1 porsjon
1 stykke laks, ca. 170 g
1 dl fennikel, strimlet
1 dl soyabønner
½ salatløk, hakket
1 ts krydderblanding av fennikel, spisskummen og anis, nymalt
Salt
3 sitronskiver
1 ss rapsolje
1 ss dill

SLIK GÅR DU FREM

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Legg fennikel, soyabønner og salatløk på et bakepapir. Legg på laksen og krydre med fennikel, spisskummen og anis. Salt, legg på sitronskivene og ringle over olje.

Lag en pakke av papiret så den sitter godt rundt laksen. Stek den i ovnen i ca. 15 minutter til fisken er gjennomstekt. Topp med dill ved servering.


 

LAKS I PAKKE MED KOKOSMELK OG RØD KARRI

INGREDIENSER

1 porsjon
1 stykke laks, ca. 170 g
Brokkolibuketter
Sukkererter
0,5 dl cashewnøtter
1 ts ingefær, revet
1 ts rød karripasta
½ lime, saft og revet skall
½ ts honning
1 dl kokosmelk
Salt
½ dl thaibasilikum, hakket

SLIK GÅR DU FREM

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Bland ingefær, rød karripasta, limesaft og limeskall, honning, kokosmelk og salt i en bolle.

Legg brokkolibuketter, sukkererter og cashewnøtter på et bakepapir. Legg på laksen og hell over kokosmelkblandingen.

Lag en pakke av papiret så den sitter godt rundt laksen. Stek den i ovnen i ca. 15 minutter til fisken er gjennomstekt. Strø over hakket thaibasilikum ved servering.

Relaterte produkter

LES OGSÅ