JORDBÆRKAKE PÅ GLASS

Publisert av: Karin Cushing, 16.09.2013

Her presenterer vi en spennende dessertoppskrift fra Louise Johansson, som ble kåret til Sveriges mesterkokk i 2011. Desserten er inspirert av klassikeren tiramisu, men lages med jordbær. Oppskriften kan brukes hele året, da bytter du bare ut jordbærene med for eksempel plomme, rabarbra, eple, fiken eller ananas.

Ingredienser

(4 porsjoner)

Jordbærkrem

1 ss tørkede chiliflak
1 kanelstang, knust
1⁄2 liter jordbær, renset (spar noen til garnering)
1 1⁄2 dl sukker
1 dl vann
1 ss ferskpresset sitronsaft

Mascarponekrem
4 eggeplommer + 2 eggehviter
1 1⁄2 dl sukker
250 g mascarpone
2 ss konsentrert hyllebærsaft
1⁄2 dl mørk rom
1 ss konsentrert hyllebærsaft
1⁄2 dl vann
8 fingerkjeks

SLIK GÅR DU FREM

Legg chiliflak og kanelstang i en Zassenhaus krydderkvern, og mal ca. 1/2–1 ts i en kasserolle, avhengig av hvor sterk du vil ha jordbærkremen. (Resten av krydderet i kvernen kan du for eksempel bruke til å gni inn i kylling eller svinekjøtt til grilling.) Kok opp krydderet sammen med resten av ingrediensene til jordbærkremen, og la koke i ca. 5 minutter under omrøring. Skum av etter hvert. Avkjøl og sett i kjøleskap.

Visp eggeplommer og sukker til en porøs krem i ca. 5 minutter med elektrisk visp eller kjøkkenmaskin. Tilsett mascarpone, og visp i 3 minutter til. Visp eggehvitene til et fast skum, og vend forsiktig inn mascarponekremen sammen med hyllebærsaften.

Bland mørk rom, hyllebærsaft og vann i en vid bolle.

Legg litt jordbærkrem i bunnen av fire serveringsglass (eventuelt porsjonsformer eller vanlige glass), og fyll på med en skje mascarponekrem. Bryt fingerkjeksene på midten. Dypp begge endene i romblandingen, og trykk dem forsiktig ned i kremen. Fyll på med et lag jordbærkrem, og avslutt med mascarponekrem. Garner med et jordbær.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.