HVIT KARAMELLPARFAIT MED KAFFE

Publisert av: Karin Cushing, 12.03.2016

Hvis du liker crème brûlée, er denne karamellparfaiten fra Louise Johansson noe for deg. Parfaiten smaker ekstra godt sammen med en espresso.

Ingredienser

(4–6 personer)
Tidsbruk: 40 minutter + ca. 3 timer i frysen

3,5 dl kremfløte (fordelt)
1⁄2 dl kaffebønner
150 g hvit sjokolade, hakket
2 stk eggeplommer
1 stk helt egg
1,75 dl sukker (fordelt)
3 ss råsukker til brenning


Til servering
2 ss kaffebønner

SLIK GÅR DU FREM

Kok opp 1 dl kremfløte med 1⁄2 dl kaffebønner. Ta kasserollen bort fra varmen, og la det trekke i 30 minutter. 

Sil av bønnene, og varm opp på nytt. Tilsett sjokolade, og rør til en glatt røre.

Visp eggeplommer, et helt egg og 1 dl sukker porøst. Visp 2,5 dl fløte med 0,75 dl sukker luftig.

Rør sammen blandingen av hvit sjokolade og kaffe med eggeblandingen, og vend i kremen til slutt. Fordel røren i koppene, og frys i ca. 3 timer.

Legg 2 ss kaffebønner i en Zassenhaus-kvern (eller morter).

Ta koppene ut av frysen, og strø over sukker slik at du dekker hele overflaten. 

Vri noen tak med krydderkvernen slik at sukkeret får smak av kaffebønnene. 

Brenn overflaten med en gassbrenner, eller stek med grilleffekt på 250 grader i ca. 3 minutter, til sukkeret har fått gyllen farge.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ