Grønnkålsuppe med erter & grønn curry

Publisert av: Lena Unger, 19.02.2024

Enkel, varm og velsmakende! Her deler proffkokk Louise Johansson oppskriften på en rykende varm suppe i vårens grønne farger.

Bruk alle de gode råvarene som er i sesongen, og inviter venner hjem på en koselig suppelunsj! Her er Louise Johansson sin oppskriften på en smakfull grønn suppe med grønnkål, erter, grønn curry og lime. Like god rett fra gryten - som dagen etter i matboksen!.

Grønt er gromt!

INGREDIENSER

Grønnkålsuppe
(4 porsjoner)


2 hvitløksfedd, skivet
0,5 purreløk, strimlet
2 ss olivenolje
200 g grønnkål, grovhakket
2 ts grønn currypasta
5 dl frosne erter
8 dl kokosmelk
3 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
65 g spinatblader
2 lime, revet skall og presset saft
1,5 ts salt
2 dl Gresk yoghurt

...

SLIK GJØR DU 

Fres hvitløk og purreløk i olje i en stor kjele i 2 minutter. Tilsett grønnkål og currypasta og fres ytterligere i 2 minutter.

Tilsett erter, kokosmelk, vann og buljongterning, og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 5 minutter.

Miks suppen jevn i en blender med spinatbladene.

Smak til suppen med limeskall, limesaft og salt.

Server med en topping av Gresk yoghurt! Husk godt brød.
 



Flere tips til toppings!

...

Blandede frø

Ta noen håndfull favorittfrø, bland med litt vann og en klype salt, og stek dem i ovnen til de blir gyldenbrune. Perfekt som topping til både suppe, pizza, salat og yoghurt!

...

Tortillastrips

Har du tortillas til overs etter tacoen? Strimle lefsene, friter dem i et minutt og dryss over litt salt, så har du et perfekt chips til suppen! Kombiner gjerne med yoghurt eller rømme.

...

Parmesan & pinjekjerner

Alle elsker parmesanost. Et populært tips er å raspe godt med parmesan over suppen og deretter toppe med ristede pinjekjerner. Alltid suksess!

RELATERTE produkter

Ved å klikke på «Aksepter alle» samtykker du til at vi kan samle inn informasjon om deg for ulike formål, inkludert: funksjonalitet, statistikk og markedsføring.