GRATINERT LØKSUPPE

Lyst på suppe? Her er en kjempegod oppskrift på Lisa Lemkes egen løksuppe. En rustikk og varmende suppe som er perfekt en mørk høstdag.
Ingredienser
4 porsjoner
8 gule løk
4 fedd hvitløk
2 små, syrlige epler
50 g smør
3 kvister frisk timian
1 klype sukker
3 dl ueiket tørr hvitvin
9 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
salt og hvit pepper
4–8 skiver lyst surdeigsbrød
120 g revet lagret ost
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 225 grader. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell, fjern kjernen og hakk eplene fint.
Smelt smøret langsomt i en kasserolle eller gryte, legg i løk og hvitløk og fres forsiktig på svak varme til den er myk og blank. Tilsett timian, eple, sukker, vin og buljong, og kok opp. La det småkoke i 20 minutter uten lokk. Smak til med salt og pepper.
Skjær bort eventuelle skorper på brødet. Fordel suppen i fire ildfaste boller eller små støpejernsgryter. Legg brødskivene på toppen, og strø over osten. Gratiner i ovnen til osten har fått farge. Server med en gang.
Les også

Japansk karrigryte med kylling
Prøv å lage en egen japansk karri! Det er en av de mest populære hjemmerettene i Japan og hver familie har sin egen spesielle oppskrift.
Les mer
Vintips til høstens gryter
Under høsten lengter vi etter rykende varme gryteretter. Ekstra godt smaker gryten om du serverer en passende vin til. Her er våre beste tips!
Les mer
COQ AU VIN SUÉDOISE – FRANSK KYLLINGGRYTE I SVENSK UTGAVE
Her får du den svenske stjernekokken Stefan Karlssons tolkning av den rustikke, franske klassikeren.
Les mer