GRATINERT LØKSUPPE
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=800&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2013/Lemke%20Recept/loksoppa.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Lyst på suppe? Her er en kjempegod oppskrift på Lisa Lemkes egen løksuppe. En rustikk og varmende suppe som er perfekt en mørk høstdag.
Ingredienser
(4 personer)
8 stk gul løk
4 fedd hvitløk
2 stk små, syrlige epler
50 g smør
3 kvister frisk timian
1 klype sukker
3 dl tørr hvitvin
9 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
salt og hvitt pepper
Til servering
4–8 skiver lyst surdeigsbrød
120 g revet ost
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 225 grader. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Skrell og skjær eplene i biter.
Smelt smør langsomt i en kasserolle eller gryte, legg i løk og hvitløk og fres forsiktig på svak varme til alt er mykt og blankt.
Tilsett timian, eple, sukker, vin og buljong, og kok opp. La det småkoke i 20 minutter uten lokk. Smak til med salt og hvitt pepper.
Til servering
Skjær bort eventuelle skorper på brødet. Fordel suppen i fire ildfaste skåler eller små støpejernsgryter.
Legg brødskivene på toppen, og strø over osten.
Gratiner i ovnen til osten har fått farge. Server med en gang.
Les også
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2020/Japanskcurry/japanskcurry_no_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Japansk karrigryte med kylling
Prøv å lage en egen japansk karri! Det er en av de mest populære hjemmerettene i Japan og hver familie har sin egen spesielle oppskrift.
Les mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2020/Grytvin/grytor_o_vin.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Vintips til høstens gryter
Under høsten lengter vi etter rykende varme gryteretter. Ekstra godt smaker gryten om du serverer en passende vin til. Her er våre beste tips!
Les mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2018/Franskrecept/coqauvin.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
COQ AU VIN SUÉDOISE – FRANSK KYLLINGGRYTE I SVENSK UTGAVE
Her får du den svenske stjernekokken Stefan Karlssons tolkning av den rustikke, franske klassikeren.
Les mer