En smeltende godbit som ikke etterlater noen uberørt. Prøv denne gode oppskriften fra Louise Johansson, Sveriges første Mästerkock. Oppskriften kommer fra kokeboken 52 helger.
INGREDIENSER
4 porsjoner
1 pære (f.eks. Conference eller William)
250 g upasteurisert camembertost (evt. en annen hvitmuggost)
1 dl pistasjnøtter
2 kvister rosmarin
2 ss honning
SLIK GÅR DU FREM
Varm ovnen til 225 grader, varmluft- og grilleffekt.
Hakk nøttene og rosmarinbladene. Del pæren, fjern kjernehuset og skjær pæren i tynne skiver.
Legg osten på en plate med bakepapir og fordel pæreskivene jevnt over. Topp med nøtter, ringle over honning og strø over hakket rosmarin. Gratiner i 5–7 minutter til den har en fin farge og føles myk. Løft den over på et fat og server med en gang, gjerne med pepperkaker eller kjeks til.