GRATINERT CAMEMBERT MED PÆRE OG PISTASJNØTTER

Publisert av: Lena Unger, 21.12.2018

En smeltende godbit som ikke etterlater noen uberørt. Prøv denne gode oppskriften fra Louise Johansson, Sveriges første Mästerkock. Oppskriften kommer fra kokeboken 52 helger.

INGREDIENSER

4 porsjoner
1 pære (f.eks. Conference eller William)
250 g upasteurisert camembertost (evt. en annen hvitmuggost)
1 dl pistasjnøtter
2 kvister rosmarin
2 ss honning

SLIK GÅR DU FREM

Varm ovnen til 225 grader, varmluft- og grilleffekt.

Hakk nøttene og rosmarinbladene. Del pæren, fjern kjernehuset og skjær pæren i tynne skiver.

Legg osten på en plate med bakepapir og fordel pæreskivene jevnt over. Topp med nøtter, ringle over honning og strø over hakket rosmarin. Gratiner i 5–7 minutter til den har en fin farge og føles myk. Løft den over på et fat og server med en gang, gjerne med pepperkaker eller kjeks til.

Relaterte produkter

LES OGSÅ