Leter du etter et festlig middagsalternativ til helgen? Da vil vi anbefale vår nydelige skalldyrsuppe laget på hvitvin, torsk, blåskjell og reker. Utrolig godt!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
2 ss smør
1 stk løk
1 stk fennikelhode
2 stk stangselleri
1 stk hvitløksfedd, finhakket
1 liter fiskebuljong
500 g hjerteskjell
500 g blåskjell
250 g pillede reker,
500 g torsk
0,5 dl fløte
2,5 dl hvitvin
Salt & pepper
Til servering
sitronskiver
brød
FREMGANGSMÅTE
Rens blåskjellene rene i kaldt vann og skrell rekene. Krydre deretter rekene og fisken med salt og pepper.
Finhakk løk, fennikel og selleri. Fres alt i en stor kjele med smør og rør til alt er mykt. Tilsett hvitløken og stek i et minutt til.
Tilsett fiskebuljong, hvitvin og hjerteskjellene. La det småkoke under lokk i ca. 3 minutter.
Rør inn rekene og blåskjellene. Legg inn fisken og pass på at den ligger over skalldyrene, den må ligge øverst for å unngå å sette seg fast nederst.
Ta på lokk og la det småkoke til blåskjellene åpner seg, fisken og rekene skal være faste i konsistensen.
Fjern kjelen av platen. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper.
Server med en sitronskive og ferskt brød!