Fiol- og lavendelmargarita

Publisert av: Nellie Karlsson , 06.01.2022

En deilig vri på margarita med lavendelinfusert tequila og fiollikør som base. Signert av ingen ringere enn bartenderen og drinkbokforfatteren Bella Porcile. 

INGREDIENSER

(1 drink) 

3 cl tequila, lavendelinfusert 
2 cl fiollikør 
2 cl lavendelsukkerlake 
3 cl sitronjuice 
4 cl melk 
1 stk fiolblomst eller lavendelkvist 

Lavendelinfusert tequila 
1 flaske tequila (ca. 70 cl) 
15-20 ferske lavendelkvister (eller 1 dl tørkede blomster) 
10 tørkede lavendelblomster
 
Lavendelsukkerlake 
20 ferske lavendelblomster 
2 dl sukker 
2 dl vann 
 

...

SLIK GJØR DU DET 

Lavendelsukkerlake 
Kok opp sukker og vann sammen med lavendelblomster. Ta kjelen av varmen, dekk til med lokk og la det trekke i noen timer. Sil av eller fjern lavendelblomstene og la laken avkjøles. Hell det på en flaske. 
 
Lavendelinfusert tequila 
Hell tequilaen i en bolle. Legg til lavendelblomster, tørket eller fersk. Tilsett tørket Butterfly Pea for fargens skyld. La det trekke i ett døgn. Sil bort blomstene og hell det over i en flaske. 
 
Filtrert fiol- og lavendelmargarita 
Mål opp tequila, likør, sitronjuice og sukkerlake i en glasskrukke. Tilsett 4 cl melk og la blandingen stå en stund. Ta deretter frem en annen krukke og sett i et kaffefilter. Når blandingen har satt seg, sil væsken gjennom filteret. De første dråpene kan være litt grumsete, så prøv å fange dem opp med et glass. Det er den klare væsken du vil ha. 
 
Ta frem et cocktailglass og fyll det med is - gjerne en rund, klar iskule. Hell 10 cl av den klare drinken over isen. Pynt med en sukkerbelagt lavendelkvist, en nyplukket fiol eller lavendel. 
 
Nyt! 

RELATERTE produkter

Les også