DRUESPESIFIKT MED RIEDEL: CHARDONNAY

Publisert av: Lena Unger, 16.11.2017


Presentert av:  


Druesorten er en av de viktigste faktorene for hvordan en vin lukter og smaker. Det som også er avgjørende for vinopplevelsen, er hva slags glass vinen drikkes av. I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.

 

Chardonnay

Chardonnay er en av vinverdenens mest kjente grønne druer. I dag dyrkes druen over hele verden, men opprinnelig kommer den fra Bourgogne i Frankrike. Chardonnay-druen har ganske nøytral smak. Det gjør at faktorer som klima, dyrking og produksjon har stor innvirkning på hvordan vinen kommer til å smake. Derfor lagres vinene ofte på eikefat – for å bli fyldigere og mer smaksrike. I vindistriktet Chablis nord i Bourgogne lagres chardonnay-vinene ikke på eikefat. Her er vinene som regel tørre og fruktige med tydelige sitrustoner. Disse vinene gjør seg best i et glass med en mindre åpning – som for eksempel i et chardonnay-glass fra Riedels serie Veritas.

Kort om chardonnay som er lagret på eikefat:
• Opprinnelig fra Burgund
• Uaromatisk druesort
• Preg av vanilje, kokos, tropiske gule frukter
• Preg av ristede nøtter og bivoks
• Trives i varmt klima
 

Glass TIL Chardonnay

Riedels vinglass for eikefatlagret chardonnay har en stor klokke med en stor åpning. Klokkens form sørger for at vinen får mer luft, noe som i sin tur forsterker vinens aroma og sjenerøse eikefatstoner.

Kort om glasset:
• Spesielt utviklet for fatlagret chardonnay
• Stor klokke
• Stor åpning
• Bevarer aromaene i vinen 


 

SPISE TIL CHARDONNAY

Till disse vinene kan du spise:
• Skalldyr med noe fyldigere saus
• Fet fisk
• Kylling
• Retter av svin

Relaterte produkter

LES OGSÅ