Yuzu cocktail er en avkjølende gindrink med smak av sitrusfrukten yuzu. Yuzu kommer opprinnelig fra Øst-Asia, men har i det siste blitt svært populær i Vesten, og brukes til smakssetting av alt fra matretter til bakverk og drikke. Frukten har en frisk smak med mye syre og ser ut som en liten grapefrukt med skrukkete skall.
INGREDIENSER
Yuzu cocktail (2 porsjoner)
1,5 dl vann
0,5 dl mynte
1 cm ingefær, hakket
0,5 dl honning
12 cl gin (alkoholfri)
2 dl yuzujuice
SLIK GÅR DU FREM
Kok opp vann, mynte, ingefær og honning, og reduser det til en sirup. Det tar ca. 5 minutter. Sil av blandingen og la den avkjøles litt.
Hell alkoholfri gin, yuzujuice og 2 ss av sirupen i en shaker. Rist godt.
Ta frem to cocktailglass og fyll dem med is. Vi har brukt Riedels elegante Veritas-glass.
Fyll opp glassene med drinkblandingen og pynt med mynteblad.
Drinken smaker selvsagt like oppfriskende hvis du velger å lage den uten alkohol.