BLINI MED CRÈME FRAÎCHE OG LØYROM

Publisert av: Lena Unger, 10.05.2017

Blini er en vanlig forrett i Russland. Blinier er små, luftige lapper som ofte blir servert med gyllen løyrom på. Nedenfor finner du en oppskrift på klassiske blinier som er laget av bokhvete, hvetemel og gjær, men du kan også bytte ut ingrediensene med kikerter om du ikke vil vente på at røren skal svelle. De blir de i tillegg glutenfrie.

Ingredienser

Blinier (ca. 15 stk.)
2 egg
5 dl melk
1 pk. gjær
2 dl bokhvetemel
2 dl hvetemel
1 ts salt
50 g smør

SLIK GÅR DU FREM

Skill eggehvitene og plommene fra hverandre. Visp eggehvitene til et fast skum.

Varm melken til den er fingervarm (37 grader). Smuldre gjær i en bolle, og hell over den lunkne melken. Rør om til gjæren har løst seg opp. Tilsett begge melsortene, og visp godt. Ha i eggeplommer og salt. Fortsett å vispe til du har en jevn røre.

La røren stå og svelle under bakeduk i en times tid.

Smelt smør, og la det kjølne. Rør inn smøret i røren som er ferdig svellet. Vend forsiktig inn eggehviteskummet, litt om gangen.

Stek bliniene på middels varme i blinipanne eller plettpanne eller som små pannekaker i en vanlig stekepanne. Avkjøl.

Garner med valgfritt tilbehør, for eksempel crème fraîche, finhakket rødløk, løyrom, sitron og en dillkvast. Spis gjerne bliniene i selskap med et glass kald roséchampagne.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ