Gjør som den svenske kokken Thomas Sjögren og våg å eksperimentere med lakris i rettene dine. Her byr han på en deilig blåskjellsuppe som serveres med fennikelsalat og rålakris.
Ingredienser
(10 porsjoner)
Blåskjell med pisket krem
4 nett blåskjell (ca. 5 kilo)
2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 stk fennikel
6 dl fløte
5 dl hvitvin
salt
Fennikelsalat med lakris
10 stk minifennikel
2 stk sitroner
50 g dill
2 ss rålakris
salt og sort pepper
Fremgangsmåte
Blåskjell med pisket krem
Hakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Stek grønnsakene i ett i en stor kjele. Tilsett blåskjellene og hell i hvitvinen. Kok blåskjellene under lokk til de åpner seg.
Ta av lokket og reduser væsken til det halve. Kok fløten i en kjele på svak varme til den har kokt ned til halvparten. Bland alt sammen og sil sausen.
Smak til med salt og eventuelt hvitvinseddik.
Fennikelsalat med lakris
Skjær fennikelen på langs og legg den i isvann.
Del opp dillen i mindre deler. Press sitronen i en bolle, bland inn dill og fennikel og smak til med salt og sort pepper. Smak til med rålakris.
.