Det beste brødet for anledningen! Prøv vår oppskrift på dampede baobrød med stekt hoisinkylling, syltet agurk og soyamajones.
Bao buns, eller dampede boller, er en populær rett fra det asiatiske kjøkkenet. Det er myke, dampede brød som kan fylles med alt fra sideflesk til tunfisk og sopp. I denne oppskriften er sprø kylling, syltet agurk og soyamajones i fokus. Dette er en perfekt rett å servere gjester som lett blir en favoritt – om igjen.
Hva med kylling på fredag?
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
1 pk kyllinglårfilet (500 g)
Olivenolje
Hoisinsaus
1 stk gulrot
1 stk agurk
2 ss risvineddik
1 klype sukker
1 krm salt
1 dl majones
1 ss japansk soyasaus
1 pk baobrød
1 bunt koriander, hakket
Slik gjør du
Skjær agurken i tynne strimler. Bland eddik, sukker og salt i en skål. Tilsett agurken. Sett til side i ca. 10–15 minutter. Rør av og til.
Riv gulroten i tynne strimler med en potetskreller.
Bland soyasaus og majones i en skål.
Varm opp olje i en stekepanne. Stek kyllingen i ca. 5–6 minutter. Tilsett hoisinsausen og rør godt. Legg kyllingen på et skjærebrett og la den hvile en stund før du skjærer den opp.
Legg baobrødene på en tallerken sammen med en liten skvett vann. Dekk med plastfolie eller en ovnssikker form. Varm dem i mikrobølgeovnen i ca. 1 minutt på høyeste effekt. Sett til side.
Fjern plastfolien fra bao-bollene og del dem forsiktig i to. Smør litt soyamajones på hver bolle. Fyll dem deretter med gulrot, syltet agurk, kyllingskiver og hakket koriander. Nyt!