AUBERGINE MED GRANATEPLE OG TAHINISAUS

Publisert av: Lena Unger, 02.03.2018

Aubergine er en populær ingrediens i middelhavskjøkkenet. Denne herlige retten kan like gjerne serveres som appetittvekker eller tilbehør på grillbuffeen, som fyll i pitabrød.

Ingredienser

Ovnsbakt aubergine
1 stk stor aubergine
1⁄2 ss za’atar (krydderblanding av sesamfrø,
sumak og oregano)
frisk persille, finhakket
granateplekjerner
ristede pinjekjerner
salt
olivenolje


Tahinisaus
2 fedd hvitløk, presset
1⁄2 ts salt
1 dl tahinipaste
1 stk lime, saft og skall
1⁄2 dl kaldt vann
frisk persille, finhakket


Til servering
pitabrød

SLIK GÅR DU FREM

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver, på tvers eller på langs.

Legg skivene på tørkepapir, og strø over litt salt. La skivene ligge og «svette» i minst 15 minutter. Skyll og tørk.

Legg aubergineskivene på en plate med bakepapir, og pensle med olivenolje. Bak dem i ovnen i 35–40 minutter, til skivene er gyllenbrune.

Bland sammen ingrediensene til tahinisausen mens auberginen står i ovnen. 

Server aubergineskivene toppet med za’atar, tahinisaus, frisk persille, granateplekjerner og ristede pinjekjerner. Kombiner med nystekt pitabrød.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ