Mange forbinder akevitt med høytid – helst når vi tar en snaps til silda. Visste du at det også er mulig å lage fantastiske drinker av den tradisjonelle akevitten? Her er en variant som kan nytes utover kvelden!
INGREDIENSER
(2 drinker)
Demerara sirup
1,5 dl demerarasukker (muscovadosukker eller brunt sukker)
1,0 dl vann
8 cl Meir Snavvel Aquavit
3 cl demerara sirup
Ett egg
FREMGANGSMÅTE
Start med å lage demerarasiruppen. Varm opp sukkeret og vann. Fjern fra varmen når sukkeret har løst seg opp og la det avkjøles.
Hell alle ingrediensene i en shaker. Begynn med en lang dry-shake uten is (hele egget skal inkorporeres i drinken så en lang shake er nødvendig), rist til du får et nydelig skum. Tilsett deretter is og rist litt til. Dobbel sil (med både drikkesil og finmasket sil) for å få et finere skum og for å fjerne alle de små isbitene. Rasp litt muskattnøtt på toppen.
Hva er Nordens mest trendy brennevin? Akevitt! Vi besøkte de norske akevittekspertene Atle Minothi, Lars Ole Ørjasæter og Ivan Abrahamsen på cocktailbaren Svanen i Oslo sentrum!
By på en dessert i flytende form! Ingredienser som Baileys, Kahlúa, hasselnøttlikør og kremfløte gjør denne drinken til en perfekt avslutning på middagen.
Vil du ta hjemmebaren din til et nytt nivå? Se her! Sammen med drikkeeksperten David Kringlund har vi utarbeidet en veiledning med alt fra redskap til brennevinstyper og glass.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.