Abbor er en fisk som mange kvier seg for å spise på grunn av alle benene, men det er egentlig ikke noe problem. Nyfisket abbor grillsteker du over bålet før du spiser den som den er – eventuelt kan du velge å filetere den.
Her byr vi på søstrene Brydlings oppskrift på abbor i nydelig saus med sherry og kapers.
INGREDIENSER
4–6 abborer
2 ss kapersbær
2 vårløk, skivet
12 cocktailtomater
2 kvister kryptimian
2 dl kremfløte
½ dl tørr sherry
salt og nymalt sort pepper
smør
urter
SLIK GÅR DU FREM
1. Fileter abborene, og legg dem i en panne med litt smør.
2. Stek fisken, og tilsett kapers, vårløk, delte cocktailtomater, kryptimian,
fløte og tørr sherry.
3. La det hele surre noen minutter.
4. Ha på salt og pepper. Serveres med nykokte poteter, garnert med urter.