Syrinmarmelade

Prøv vår oppskrift på marmelade med smak av syrin. Et morsomt og annerledes innslag på ditt neste ostefat!
Å lage din egen marmelade er enkelt og morsomt! Syrinblomstene i denne oppskriften gir en litt parfymert duft og en veldig god smak. Den passer utmerket å servere til harde oster, å bruke i bakverk eller å smøre på nystekte scones til en luksuriøs frokost.
Ingredienser
Syrinmarmelade
125 gr syrinblomster
3 dl syltesukker
4 dl vann
1 sitron
SLIK GJØR DU
Rist ut syrinblomstene slik at det ikke er noe annet enn blomster igjen. Plukk de rene blomstene fra klasene slik at de er atskilt. Bland med syltesukkeret i en bolle.
Kok opp vannet i en kjele og tilsett blomstene blandet med sukkeret. La koke i omtrent ti minutter til blomstene er myke.
I mellomtiden skreller du og presser sitronen. Riv skallet fint og husk å ta med bare det ytterste gule laget. Syrinen kan ha en bitterhet i seg som du ikke vil intensivere med det hvite fra sitronen.
Når marmeladen er ferdig kokt, tar du den fra varmen og blander i saften og skallet fra sitronen. Rør godt i omtrent et minutt. Hell den varme marmeladen i rene glass og la den avkjøles.
LES OGSÅ

Gin & Tonic med syrin
Krydre gin og tonic med de vakreste blomstene på forsommeren! I tillegg til smak gir syrinen både en vakker farge og en god aroma til denne drikken.
Les mer
Syrinsaft med sitron
Å koke saft på blomster er både godt og enkelt, hvis du holder rede på noen forskjellige faktorer! Her finner du tips for et perfekt resultat.
Les mer
Jordbær med sort pepper & sitron
Kan du ikke få nok av jordbær? Da vil du elske Louise Johanssons oppskrift! Her serveres jordbæra sammen med pepper, sitron og hjemmelaget is.
Les mer