Syltet rødløk

Publisert av: Lena Unger, 04.10.2021

Taco, pizza, hamburger og pulled pork – syltet rødløk setter farge på hele familiens favorittretter! Her er vår sprøeste oppskrift.

Syltet rødløk er enkelt å lage med en klassisk eddiktype. Laken kalles også vanligvis 1-2-3-laken fordi den inneholder en del eddik, to deler sukker og tre deler vann. Har du ikke rødløk hjemme? Du kan like gjerne bruke sølvløk eller sjalottløk. 

INGREDIENSER

1 dl eddik (12 prosent)
2 dl sukker
3 dl vann
2 stk rødløk, eller annen valgfri løk

...

SLIK GJØR DU

Bland eddik, vann og sukker og rør til sukkeret har løst seg opp.

Høvle løken i tynne skiver med en skarp kniv eller mandolin. Ha løken i laken og la stå i kjøleskapet i ca 1 time. Klar til servering!

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ