Finnes det noe bedre enn sjokolade og rødvin? Ja, noen ganger kan en hvitvin eller en portvin faktisk passe bedre til sjokoladen. Her er tre vellykkede forslag!
Vin og sjokolade er to av livets virkelige delikatesser. Men noen ganger blir pluss og pluss minus. Når du kombinerer sjokolade og vin er det klokt å lete etter smaker som kompletterer hverandre, i stedet for smaker som er like. Hvis du for eksempel velger en kraftig rødvin til en kraftig sjokolade kan du få en bitter ettersmak i munnen.
Vi tipser om tre vin- og sjokoladekombinasjoner som ikke kan bli feil.

HVIT SJOKOLADE OG SAUTERNES
Jo lysere sjokolade jo lysere vin. Det er en bra regel. Hvit sjokolade inneholder ikke noen kakaomasse, kun kakaosmør, noe som både gjør den lysere og søtere enn annen sjokolade. Prøv å drikke en hvit dessertvin til, for eksempel en Sauternesvin eller en solmoden Riesling. Tonene av tropisk frukt går i perfekt harmoni med den kremete sjokoladen.
Se glasstips
LYS SJOKOLADE OG PINOT NOIR
Melkesjokolade er ofte mild og ganske søt. Her finnes det mange viner som kan passe, avhengig av sjokoladens smakstilsetning og innehold av kakao. Til en kvalitativ sjokolade med 30–40 prosent kakao passer en lett rødvin med tydelig fruktsødme. Hvorfor ikke en Pinot Noir fra Nye verden?
Se glasstips
MØRK SJOKOLADE OG PORTVIN
Det er lett å tro at en mørk sjokolade skal nytes med en vin av samme kaliber. Men i dette tilfelle er en fyldig rødvin et dårlig valg, da det blir et misforhold mellom bitterheten i sjokoladen og i vinen. Velg en portvin i stedet! Portvinen har en delikat sødme med toner av kaffe som passer utmerket sammen med mørk sjokolade.
Se glasstips