Slik lager du egen klar-is

Publisert av: Lena Unger, 26.11.2021



Vil du ha krystallklare isbiter i drinken? Få hjelp av isekspert Sebastian Solstad Törnell! Her viser han en enkel måte å lage lekre isbiter hjemme. 


Det er stor forskjell på is. Isen som du kjøper i en pose eller som du fryser ned i terninger har selvfølgelig sin plass i fryseren. Når det kommer til isbiter til drinken, er den skinnende klare isen et klarere valg. Klare isbiter er ikke bare finere enn "vanlig" isbiter. Den smelter også langsommere og inneholder ingen aromaer eller smaker.

I videoen viser Sebastian deg hvordan du lager dine klare isbiter, steg for steg.

SLIK GJØR DU

...

1. Kjøp en liten kjøleboks med lokk

...

2. Fyll kjøleboksen med kaldt vann fra springen (opp til ca. 80 prosent) og sett den i fryseren.

...

3. Ta boksen ut av fryseren etter ca. 24 timer. Snu den opp ned over en stor form, slik at vannet som er igjen i bunnen renner ut.

...

4. Skjær bort ujevnheter i overflaten av isblokken. Bruk en brødkniv og et stabilt skjærebrett. 

...

5. Mål opp ønsket størrelse på isbitene. Skjær skarpe linjer etter dine mål. Bank lett med en hammer på håndtaket på kniven for å få isen til å dele seg. Hvis isen sprekker, la den hvile noen minutter til romtemperatur.

...

6. Del hele isblokken og legg isbitene i en zip-pose. Oppbevar isbitene i fryseren frem til bruk.


 

...

HVILKEN IS PASSER TIL DRINKEN?

Få perfekt balanserte drinker! Hvordan isen lages, men også hvilken form og størrelse den har, påvirker opplevelsen av drinken. Sebastian lærer deg å velge riktig is til riktig glass og type drikke.

Les mer

RELATERTE produkter

LES OGSÅ