Ferske nudler, smakrik buljong og sprøtt sideflesk. I denne oppskriften blir klassisk hurtigmat til luksuriøs festmat!
I Japan er det like mange ramenoppskrifter som innbyggere. Denne populære nudelsuppen kan varieres både etter lommebok, smak eller hva du har i skapet. En klassiker er shoyu ramen, hvor ramensuppen blir smaksatt med en soyabasert saus (shoyu betyr soya på japansk). Her har vi laget en luksusvariant og toppet suppen med noen skiver langkokt sidfeflesk. Kombinasjonen av sprøtt flesk, rykende varm buljong, kremet egg og nyhakket salatløk gir en magisk blanding av teksturer og smaker. Må oppleves!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Suppe
2 l vann
2 ts dashipulver
1,5 terninger kyllingbuljong
Ramennudler, ferske
Løkolje
5 cm ingefær, finhakket
4–6 stk salatløker, finhakket
1,5 dl rapsolje
Soyasaus
1 dl japansk soya
2 ts salt
1 ts sukker
1 ts mirin
Sideflesk
0,5 ss rapsolje
200 gr sideflesk
1 dl sake
1 dl japansk soya
2 dl vann
2 ts sukker
2 stk salatløker i biter
5 cm ingefær, i biter
Annen topping
4 stk salatløker, finhakkede
4 stk noriark
2 stk egg, bløtkokte
Shichimi togarashi eller chiliflakes

SLIK GJØR DU

Sideflesk: Stek flesket sprøtt i olje. Sett det til side. Varm opp soya i en stekepanne med høye kanter. Tilsett sake, vann og sukker. Rør rundt. Legg i salatløk og ingefær. Avslutt med det stekte flesket. Dekk pannen med lokk eller aluminiumfolie og la det småkoke i minst 1 time.

Soyasaus: Bland soya, salt, sukker og mirin i en bolle. Sett det til side.

Løkolje: Varm opp olje i en stekepanne på høy varme. Legg i salatløk og ingefær. La det frese et par minutter og sett det til side.

Suppe: Kok opp vann, dashipulver og kyllingbuljong. Senk varmen og la suppen småkoke lett mens du koker nudlene og forbereder toppingen.

Topping: Skjær kjøttet i centimetertykke skiver. Hakk salatløken. Del eggene.

Servere: Ha soyasausen i fire dype tallerkener. Tilsett løkolje og deretter suppen. Rør rundt. Legg i kokte nudler, stekt sideflesk og et halvt bløtkokt egg i hver tallerken. Avslutt med litt salatløk og chiliflakes.