Kamskjell med grillet sommerkål, løyrom & gressløksaus

Publisert av: Lena Unger, 12.08.2021

 

Kamskjell er en delikatesse - perfekt å servere som forrett på festmiddagen! Her er Simen Vatnes oppskrift, like luksuriøs som den er lett å lage. 

Kamskjell er en riktig delikatesse - perfekt å servere som forrett på festmiddagen! Her er en skjelloppskrift av Simen Vatne, kjent fra MasterChef Norge 2020. Oppskriften er like luksuriøs som den er lett å lage.

INGREDIENSER

(4 porsjoner)

 

4 stk kamskjell
1⁄2 sommerkål
100 g løyrom
2 dl fløte
200 g smør
1⁄2 ts maisstivelse
2 ss gressløk, finhakket
sitronsaft

...

SLIK GJØR DU

Grill sommerkålen på alle sider til den har fått et fint grillmønster, ca. 30 sekunder på hver side. 

Kutt kålen i tynne strimler. Rens og krydre kamskjellene med salt, pepper og litt olje. Grill deretter på høy varme i 1 minutt på hver side til ønsket stekegrad er oppnådd.

Kok opp fløte med maisstivelse under omrøring. Ha i kaldt smør i terninger, litt etter litt. 

Når sausen har tyknet skrur du av varmen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper. 

Rett før servering rører du inn løyrom og gressløk.