Kamskjell med grillet sommerkål, løyrom & gressløksaus
Kamskjell er en delikatesse - perfekt å servere som forrett på festmiddagen! Her er Simen Vatnes oppskrift, like luksuriøs som den er lett å lage.
Kamskjell er en riktig delikatesse - perfekt å servere som forrett på festmiddagen! Her er en skjelloppskrift av Simen Vatne, kjent fra MasterChef Norge 2020. Oppskriften er like luksuriøs som den er lett å lage.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
4 stk kamskjell
1⁄2 sommerkål
100 g løyrom
2 dl fløte
200 g smør
1⁄2 ts maisstivelse
2 ss gressløk, finhakket
sitronsaft

SLIK GJØR DU
Grill sommerkålen på alle sider til den har fått et fint grillmønster, ca. 30 sekunder på hver side.
Kutt kålen i tynne strimler. Rens og krydre kamskjellene med salt, pepper og litt olje. Grill deretter på høy varme i 1 minutt på hver side til ønsket stekegrad er oppnådd.
Kok opp fløte med maisstivelse under omrøring. Ha i kaldt smør i terninger, litt etter litt.
Når sausen har tyknet skrur du av varmen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper.
Rett før servering rører du inn løyrom og gressløk.