Har du en vinskvett og noen slappe sitroner hjemme? Ta vare på ingrediensene og lag en zero-waste-cocktail! Her kommer en svinnfri tolkning av klassikeren Whiskey Sour.
”Zero waste" handler om å redusere ressurssløsingen og spare energi. Når det gjelder cocktails så betyr dette først og fremst å redusere svinn. Denne drinken er basert på whiskey, sitronjuice og en sirup som er laget av rødvinrester. For å gjøre den ekstra flott er den pyntet med en skive tørket sitron.
INGREDIENSER
Whiskey Sour (1 drink)
6 cl whiskey
1 sitron
Rødvin (gjerne myk og bærpreget)
Sukker
Is

SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 100 grader. Del sitronen i to. Press ut saften av den ene halvdelen. Sett til side. Skjær den andre halvdelen i tynne skiver. Legg sitronskivene på en rist og la dem tørke i ovnen, ca 1 time.
Lag vinsirupen ved å blande en del vin og en del sukker i en kasserolle. La det koke inn på lav varme, ca 10 minutter. Avkjøl.
Hell whiskey i en shaker. Tilsett 2 cl vinsirup og 2 cl sitronjuice. Rist godt. Fyll et rocksglass med is. Hell drinkblandingen i glasset og pynt med en tørket sitronskive. Ferdig til servering!