Skål uten svinn! En zero-waste-cocktail er en cocktail som utnytter ingrediensenes fulle potential. I denne oppskriften får både sitronskall og vinskvetter nytt liv.
Sitrusfrukter er skyldig til mye svinn når det gjelder drinker. De fleste tenker ikke på å bruke hele frukten, man presser ut litt juice og kaster resten. Her bruker vi sitronskallet til pynt. Dessuten smaksetter vi drinken med en sirup som er laget av hvitvinsrester. En sourdrink uten sur ettersmak – helt enkelt.
INGREDIENSER
Gin Sour (1 drink)
6 cl gin
1 sitron
Hvitvin (for eksempel Sauvignon Blanc)
Sukker
Is

SLIK GJØR DU
Lag vinsirupen ved å blande en del vin og en del sukker i en kasserolle. La det koke på lav varme, ca 10 minutter. Avkjøl.
Skyll sitronen i varmt vann. Skrell den i lange tynne strimler ved hjelp av en potetskreller eller en skarp kniv. Press ut saften i frukten.
Fyll et sourglass med is. Legg noen isbiter i en shaker. Tilsett gin, 2 cl sitronjuice og 2 cl vinsirup. Rist godt.
Tøm ut isen og hell drinkblandingen i glasset. Pynt med sitronskall. Ferdig til servering!