Sushiskole – Uramaki

Publisert av: Sofia Rönnkvist, 26.03.2020



Presentert av:  


Uramaki, inside out eller California roll - Frida Ronge viser hvordan du lykkes med din inside out sushi.

Prøv å ha risen på utsiden av din makirulle! Uramaki, eller inside out og California rolls som de også kalles, er en variant på sushi som japanske kokker i California tok frem. Amerikanerne likte ikke å se og tygge på sjøgresset ytterst som i en tradisjonell norimaki, og derfor ble den omvendte rekkefølgen skapt. Det er også vanlig å toppe risen med finhakkede tørkede eller friske krydder, eller ristede sesamfrø som i Frida Ronges variant her.

INGREDIENSER

(1 makirulle – 8 biter)​

Sushiris
Se oppskrift her

Fyll
80-100 gr røyefilet, bukbiten
¼ rødløk
¼ sushi su
½ ark nori
1 ½ kokt sushiris
1 ½ ristede sesamfrø
Noen salatblad

Tilbehør
Syltet kålrot eller syltet ingefær
Soya
Revet pepperrot

...

SLIK GJØR DU

...

Forbered: Skjær rødløk i tynne skiver og sylt den i sushi su. Forbered din røyefilet ved å skjære den i lange staver.

...

Nori: Legg din bambusmatte med den blanke siden opp og stripene mot deg. Legg deretter ditt noriark med den blanke siden ned, kant i kant med bunnen av matten.

...

Legg på risen: Fukt hendene og trykk forsiktig ut risen over hele noriarket. Hell deretter sesamfrø over risen slik at de setter seg fast. Vend deretter på noribladet.

...

Fyll: Fyll din sushi med sprø salatblad, røye og syltet rødløk. Bruk fingrene og hold fast  ingrediensene, samtidig som du ved hjelp av bambusmatten ruller sammen og former din sushi.

...

Del i skiver: Del din ferdige makirulle først på midten med en skarp kniv. Del deretter rullen slik at du får åtte biter. Tørk gjerne av kniven med en fuktig klut mellom hvert snitt da sushiris lett kan sette seg fast på knivbladet.

...

Server: Nå er du ferdig med din hjemmelagde sushi! Uramaki, inside out eller California roll – eller hva du ønsker å kalle den. Server med syltet kålrot, en skål med soya og revet pepperrot.

RELATERTE PRODUKTER

LES OGSÅ