Onigiri er vanlig som snacks i Japan, og Frida Ronges favorittmellommål på sushiris som har blitt til overs. Her viser hun hvordan hun lager de populære risballene med rogn som fyll, og gir deg oppskriften.
I japanske småbutikker finner du mange forskjellige oppskrifter på onigiri. Risballene kommer med mange ulike fyllinger, men også i ulike former. For det meste finner du dem som trekanter eller sirkler og akkurat som Frida sier i videoen er de perfekt å ha med seg på reiser. Det er like smidig å lage en onigiri som et ostesmørbrød når du har lyst på et raskt sushi mellommål. Grunnoppskriften finner du her under, og i videoen viser Frida trinn for trinn hvordan du skal gjøre.
INGREDIENSER
Onigiri
Sushiris (se oppskrift og fremgangsmåte her)
Rogn, eller annen fylling
Furikake
Nori

SLIK GJØR DU

Risen: Ta opp så mye ris du vil bruke og lag en ball av risen.

Forme: Bruk tommelen og lag en grop i risballen. Ikke lag den for stor, det kan da bli vanskelig å legge risen rundt fyllingen.

Fyll: Legg rogn eller annen valgfri fylling i risballen. Eggsalat, tunfiskrøre eller grillet laks er andre velsmakende fyllinger.

Dekke fyllingen: Arbeid inn fyllingen til midten av ballen slik at risen dekker hele utsiden.

Toppe: Rull din onigiri i furikake, japansk riskrydder, eller ristede sesamfrø. Risballens utside skal være helt dekket.

Nyt: Legg en bit nori rundt din onigiri og den er ferdig for å nytes. Hvis den skal spises senere kan du pakke den inn i plastfolie eller smørpapir.