Hyllebærsaft

Publisert av: Sofia Rönnkvist, 25.06.2020

Presentert av:  


Hyllebærsaft krever bare en liten innsats for å gi store resultater. Konsentratet kan dessuten brukes til mye annet enn saft!


Hyllebær er en etterlengtet og klassisk sommersmak. Blomstene er enkle å kjenne igjen med sine flate klaser og den karaktiserende lukten. Er man usikker på om det er hyllebær eller en lignende blomst er det best å lukte seg frem, eller snu en blomsterklase opp og ned og se om den står stabilt. I denne oppskriften kan du også enkelt justere sødmen når basen er ferdig så at du får den akkurat så søt som du vil ha den. Deretter kan du bruke den både til saft, drinker eller hvorfor ikke sorbet?

 

Ingredienser

Hyllebærsaft (1 liter)

20 klaser hylleblomst
2 sitroner
40 g sitronsyre
1 liter vann
1 kg sukker

Slik gjør du

Skyll hylleblomstene godt i kaldt vann og skjær sitronene i skiver. Legg gjerne blomstene i et vannbad så at all smuss havner på bunnen. Legg dem deretter i en stor kasserolle med sitronskivene og dryss over sitronsyren.

Kok opp vannet og hell det over hyllebæra i kasserollen. Sett på et lokk og la det stå kaldt i ett til to døgn.

Sil av ved hjelp av en silduk eller håndkle. Rør ned sukkeret, så mye du ønsker etter egen smak.

Kok saften på høy varme i minst fem minutter samtidig som du fjerner skummet som dannes på toppen. Avkjøl og hell saften på rene flasker.

RELATERTE PRODUKTER

lES OGSÅ