Hvit sjokolade panna cotta med appelsingranité

Publisert av: Lena Unger, 24.03.2021

Lag proffkokken Sebastian Gibrands luksuriøse dessert. Her blir panna cottaen smaksatt og servert med appelsin, for å balansere søtheten fra sjokoladen. En perfekt kombinasjon!

Ingredienser

(4 personer)
 

Appelsingranité
5 dl ferskpresset appelsinjuice
1 ss sukker
2 ss sitronsaft


Hvit sjokolade panna cotta
1 stk gelatinblad
4 dl kremfløte
1⁄2 dl sukker
1 stk vaniljestang
100 g hvit sjokolade
1 stk appelsin, revet skall
10 stk timut pepperkorn


Til servering
pistasjolje

SLIK GJØR DU

Bland alle ingredienser til granitéen. Hell den i en bred form og sett den i fryseren. Når isen har stivnet, riv den fra hverandre med en gaffel eller på et rivjern. 

Legg den i en beholder og oppbevar den i fryseren til servering.

Bløtlegg gelatinbladet. 

Bland kremfløte, sukker, vanilje, appelsinskall og pepper. 

Kok opp og sil over sjokoladen. 

Tilsett gelatinbladet og hell opp i serveringsskåler. 

La den stivne i kjøleskapet i ca. 3 timer, helst over natten.

Ved servering, topp panna cottaen med granité og ringle over pistasjolje.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ