Lag proffkokken Sebastian Gibrands luksuriøse dessert. Her blir panna cottaen smaksatt og servert med appelsin, for å balansere søtheten fra sjokoladen. En perfekt kombinasjon!
Ingredienser
(4 personer)
Appelsingranité
5 dl ferskpresset appelsinjuice
1 ss sukker
2 ss sitronsaft
Hvit sjokolade panna cotta
1 stk gelatinblad
4 dl kremfløte
1⁄2 dl sukker
1 stk vaniljestang
100 g hvit sjokolade
1 stk appelsin, revet skall
10 stk timut pepperkorn
Til servering
pistasjolje
SLIK GJØR DU
Bland alle ingredienser til granitéen. Hell den i en bred form og sett den i fryseren. Når isen har stivnet, riv den fra hverandre med en gaffel eller på et rivjern.
Legg den i en beholder og oppbevar den i fryseren til servering.
Bløtlegg gelatinbladet.
Bland kremfløte, sukker, vanilje, appelsinskall og pepper.
Kok opp og sil over sjokoladen.
Tilsett gelatinbladet og hell opp i serveringsskåler.
La den stivne i kjøleskapet i ca. 3 timer, helst over natten.
Ved servering, topp panna cottaen med granité og ringle over pistasjolje.