Donburi med shiitakesopp

Publisert av: Lena Unger, 27.10.2017


Presentert av:  

 

Donburi, som kommer fra det japanske ordet for “stor skål,” refererer til en deilig japansk matrett. Den serveres i en dyp skål med ris toppet med stekt kjøtt eller grønnsaker.

Frida Ronge bruker ingredienser fra Norden og legger til smaker og teknikker fra Japan når hun skaper rettene sine. Her kommer oppskriften på hennes donburi med shiitake fra Kiruna.

 

Ingredienser

(4 personer)

1 ss japansk soyasaus
4 stk egg
4 dl rundkornet ris eller sushiris
1 bunt vårløk eller gressløk
1 bunt koriander
1 dl kålrotgari/gari (syltet japansk ingefær)
furikake (japansk frøblanding)
200 g shiitakesopp
1 stk rødløk (eller sjalottløk)
2 dl sushi-su (riseddik)
2 dl dashi
1 stk sushi nori ark
1 ss smør


Eddik lake
3 ss eddik
6 ss sukker
1 dl vann


Til servering
misosuppe

Slik går du frem

Vask risen i kaldt vann til vannet blir gjennomsiktig. Kok risen i 3 dl vann, helst i en riskoker, eller på middels varme i 20 minutter og la deretter risen stå og dampe i 15 minutter. 

Bland risen med sushi-su.

Sylt en del av soppen i en eddik lake.

Stek resten av shiitakesoppen i en stekepanne til den blir gyllenbrun og tilsett litt smør mot slutten av steketiden.

Skrell løken og skjær tynne skiver av rødløk (eller sjalottløk). La løken marinere i sushi-su i noen minutter. Finhakk vårløken.

Klipp sushi nori arket i 5 x 5 cm store biter. 

Kok egget i 5–7 minutter og skyll det deretter i kaldt vann. Legg ris i bunnen av tallerkenen og topp med resten av ingrediensene. Serveres
med misosuppe.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ