Risotto med gresskar & salvie

Publisert av: Lena Unger, 02.09.2019

Presentert av:  


Kombinasjonen av søtt gresskar, salt parmesan og nykvernet svart pepper gjør denne risottoen til en virkelig smakssensasjon. Bak oppskriften står kokken Louise Johansson.

Ingredienser

(4 personer​)
 

Risotto
2 dl carnaroliris eller risottoris
1⁄2 butternutgresskar (ca. 500 g)
2 stk sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
olivenolje, til steking
4 dl hvitvin
4 dl vann
2 ss konsentrert grønnsaksfond
1 dl salvie
2 dl parmesan, revet
25 g smør
salt og pepper


Til servering
karse eller andre friske urter

SLIK GJØR DU

Fyll din Zassenhauskvern med hele svarte pepperkorn og still inn kvernverket på middels grov kornstørrelse (trinn 3).

Skrell og skjær gresskaret i mindre biter. Varm opp oljen i en kasserolle. Fres halvparten av gresskaret, løken og hvitløken i ca. 2 minutter. Senk varmen. Ha i vin, vann og fond. La det småkoke under lokk til gresskaret er mykt. Miks til en glatt buljong.

Varm opp olje i en stor gryte. Fres salvien sammen med resten av løken og hvitløk. Tilsett ris og fres alt sammen til risen er blank. Hell i halvparten av gresskarbuljongen, senk varmen og la risen svelle. Rør av og til og tilsett mer buljong etter behov.

Etter 30 minutter tilsetter du resten av gresskaret. La det småkoke i 10 minutter til. Tilsett parmesan og smør til slutt.

Rør godt og smak til med salt, sitronsaft, revet sitronskall samt nykvernet svart pepper. Pynt med karse eller friske urter.

KRYDRE RIKTIG!

Du kan enkelt stille inn ønsket kornstørrelse ved å vri på et hjul i bunnen av din Zassenhauskvern. Til denne retten velger Louise innstillingen i midten. Trinn 3 er perfekt når du vil ha en jevn fordeling av krydderet, for eksempel i en omelett, pastasaus eller risotto.

LES MER
...