TORSK BOURGUIGNON

Publisert av: Karin Cushing, 17.11.2015

Presentert av:  


Louise Johansson vant første runde av Sveriges Mästerkock og har siden det jobbet som TV-kokk, kokebokforfatter og med å drive sin egen bedrift, Taste by Louise. Torsk bourguignon er en deilig rett fra Louise med nydelige ingredienser og masse smak. Svensk husmannskost med en vri. 

INGREDIENSER

(4 personer)

700 g torskeloin med skinn
2 ss smør + 2 ss rapsolje til steking
salt og hvit pepper
100 g lettsaltet sideflesk
200 g skogssjampinjon
2 stk gule beter til pynt, tynt skivet


Rødvinssaus
2 stk gulrot
1 stk pastinakk
1 stk rødløk
4 ss smør
5 timiankvister
2 ss strøsukker
5 dl fyldig rødvin
5 dl vann + 2 ss konsentrert kalvefond, salt


Jordskokkpuré
600 g jordskokk med skall, vaskede
2 stk sjalottløk
2 ss smør til steking
2 ss konsentrert kyllingfond
2 dl kremfløte
1 dl melk
2 ss crème fraîche

SLIK GÅR DU FREM

Saus
Skjær rotfrukt og løk i centimeterstore biter. Fres rotfrukt, løk, timian og sukker i en kjele. Hell i vin, vann og kalvefond og kok uten lokk til det har halvert seg. 

Sil av sausen, rør i resten av smøret og krydre med salt og pepper. Sett til side.


Puré
Skjær jordskokken i 2 cm store biter. 

Finhakk sjalottløk. 

Stek jordskokk og løk i smør til de får litt farge. 

Hell i kyllingfond, fløte og melk og la det koke under lokk til jordskokken har blitt myk. 

Miks til en glatt puré og smak til med crème fraîche, salt og pepper. Kjør kremen til den er helt glatt.


Torsk

Strimle flesket og del sjampinjongene i to. Stek flesk og sjampinjong til flesket er sprøtt. 

Skjær fisken i porsjonsdeler. Salte og pepre med fint kvernet pepper. 

Stek fisken i ca. 4 minutter på hver side. Øs smøret over fisken mens du steker den. 

Legg litt jordskokkpuré og en fiskebit på hver tallerken. 

Topp med sjampinjong og flesket og ringle over litt saus. Pynt med gule
beter.

Relaterte produkter

LES OGSÅ