Lyst på suppe? Her er en kjempegod oppskrift på Lisa Lemkes egen løksuppe. En rustikk og varmende suppe som er perfekt en mørk høstdag.
Ingredienser
(4 personer)
8 stk gul løk
4 fedd hvitløk
2 stk små, syrlige epler
50 g smør
3 kvister frisk timian
1 klype sukker
3 dl tørr hvitvin
9 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
salt og hvitt pepper
Til servering
4–8 skiver lyst surdeigsbrød
120 g revet ost
SLIK GÅR DU FREM
Sett ovnen på 225 grader. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Skrell og skjær eplene i biter.
Smelt smør langsomt i en kasserolle eller gryte, legg i løk og hvitløk og fres forsiktig på svak varme til alt er mykt og blankt.
Tilsett timian, eple, sukker, vin og buljong, og kok opp. La det småkoke i 20 minutter uten lokk. Smak til med salt og hvitt pepper.
Til servering
Skjær bort eventuelle skorper på brødet. Fordel suppen i fire ildfaste skåler eller små støpejernsgryter.
Legg brødskivene på toppen, og strø over osten.
Gratiner i ovnen til osten har fått farge. Server med en gang.