GRATINERT LØKSUPPE

Publisert av: Karin Cushing, 26.09.2013

Lyst på suppe? Her er en kjempegod oppskrift på Lisa Lemkes egen løksuppe. En rustikk og varmende suppe som er perfekt en mørk høstdag.

Ingredienser

(4 personer)

8 stk gul løk
4 fedd hvitløk
2 stk små, syrlige epler
50 g smør
3 kvister frisk timian
1 klype sukker
3 dl tørr hvitvin
9 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
salt og hvitt pepper


Til servering
4–8 skiver lyst surdeigsbrød
120 g revet ost

SLIK GÅR DU FREM

Sett ovnen på 225 grader. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær eplene i biter.

Smelt smør langsomt i en kasserolle eller gryte, legg i løk og hvitløk og fres forsiktig på svak varme til alt er mykt og blankt.

Tilsett timian, eple, sukker, vin og buljong, og kok opp. La det småkoke i 20 minutter uten lokk. Smak til med salt og hvitt pepper.


Til servering
Skjær bort eventuelle skorper på brødet. Fordel suppen i fire ildfaste skåler eller små støpejernsgryter. 

Legg brødskivene på toppen, og strø over osten. 

Gratiner i ovnen til osten har fått farge. Server med en gang.

Les også