DRUESPESIFIKT MED RIEDEL: ZINFANDEL

Publisert av: Nellie Karlsson, 26.11.2019


 

Presentert av:  


Druesorten er en av de viktigste faktorene for hvordan en vin lukter og smaker. Det som også er avgjørende for vinopplevelsen, er hva slags glass vinen drikkes av. I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.

 

Zinfandel

Zinfandel er en blå drue som fører tankene til USA og California, der den har blitt dyrket siden 1800-tallet. Ser vi på druens historie, finner vi den i Italia under navnet primitivo, og opprinnelig stammer den fra den kroatiske druen crljenak. Druen har ikke bare mange ulike navn, men den forekommer også i mange slags viner, både rødvin, hvitvin, rosévin og portvin. På 80-tallet bestemte flere vinprodusenter seg for at de ville lage en rødvin av høy kvalitet av druen. Det er også denne vinen som kjennetegner zinfandel i dag. En kraftig, fruktig vin med middels skarphet og toner av solmodne bær.

Kort om druen:
• Opprinnelig fra California (eller Kroatia)
• Saftig og fruktig vin
• Innslag av sødmefull bærfrukt, som plommer og bjørnebær
• Balanserte tanniner  
 

GLASS TIL ZINFANDEL

Riedels vinglass til Zinfandel er relativt lite og har en lang klokke med smal åpning. Formen demper syren og alkoholen i vinen, og fremhever i stedet vinens sjenerøse bærsmak. Av samme grunn passer glasset også til hvitviner med frisk syre og fruktighet, som for eksempel riesling.

Kort om glasset:
• Lang klokke
• Smal åpning
• Reduserer alkoholen
• Tar frem fruktigheten 
• Passer også: Riesling 

Se alle glass til Zinfandel her
 

SPISE TIL ZINFANDEL

Til disse vinene kan du spise:
• All grillmat 
• Storfe, and eller lam
• Pølse eller Spareribs
 

Relaterte produkter

LES OGSÅ