Druesorten er en av de viktigste faktorene for hvordan en vin lukter og smaker. Det som også er avgjørende for vinopplevelsen, er hva slags glass vinen drikkes av. I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.
SAUVIGNON BLANC
Sauvignon blanc er en av verdens mest populære grønne druer. Druer kommer opprinnelig fra Loire-dalen i Frankrike, der de fremste vinene produseres i Sancerre og Pouilly-Fumé. I dag dyrkes sauvignon blanc over hele verden. Druen trives aller best i et svalt klima. New Zealand kalles av og til sauvignon blancs andre hjem. Vinene skiller seg litt i stil avhengig av dyrkingsland, men felles for alle er en frisk og aromatisk karakter. Vanlige innslag er grønne epler, stikkelsbær, hylleblomst, gress og nesler.Kort om druen:
• Opprinnelig fra Loire-dalen
• Trives i et svalt klima
• Mye lukt og smak
• Smak av eksotiske frukter og sitrus
• Innslag av urter og gresstoner
Glass TIL SAUVIGNON BLANC
Riedels vinglass til Sauvignon Blanc passer til alt fra Loire-dalens stramme, mineralaktige sancerre og pouilly-fumé til Sør-Afrikas, Australias og New Zealands viner med mer eksotiske frukter. Vinglasset har en stor, høy klokke med relativt liten åpning. Formen forsterker druens friskhet og intensitet i duften, og gir i tillegg vinen en god balanse mellom frukt, syre og mineralitet.
Kort om glasset:
• Høy klokke
• Liten åpning
• Fremhever vinens friskhet og fruktighet
• Fremhever vinens mineralitet og syre
• Passer også: Sancerre/Pouilly Fumé og dessertviner fra Sauternes og Tokaj
Se alle glass til Sauvignon Blanc her
SPISE TIL SAUVIGNON BLANC
• Asparges
• Chevre
• Fisk og skalldyr
• Salater