Test av pepperkvern – Kan man kverne grus?

Publisert av: Sofia Rönnkvist, 02.11.2020


Presentert av:  


Zassenhaus sine kverner har et rykte, et rykte som sier at de klarer å knuse grus. For å stille nysgjerrigheten på om dette virkelig stemmer bad vi kokken Louise Johansson å prøve. Vi hentet grus, en Zassenhaus München og satte i gang. Resultatet ser du i videoen!


Siden 1867 har det tyske varemerket Zassenhaus produsert salt- og pepperkverner av beste kvalitet. I dag er de en av verdens beste kvernprodusenter og er svært anerkjent for sine slitesterke, herdede keramiske kvernverk. Keramiske kvernverk ruster ikke, i motsetning til  kvernverk i stål, og er det nest hardeste materialet etter diamant. Men slitesterk er ordet vi konsentrerer oss på akkurat denne gangen. Som vi tidligere har nevnt sies det at en kvern fra Zassenhaus er så sterk at den klarer å kverne grus, noe som er betydelig hardere enn salt- og pepperkorn som den er utviklet for.

Spoiler alert – man kan kverne grus med dem! Kvernverket ble minimalt skadet i vår test, og uten å ta i for mye kunne Louise kverne grus også på den fineste innstillingen. Om du bruker din salt- eller pepperkvern fra Zassenhaus til vanlige krydder kommer du aldri i nærheten av slitasjen som gruset førte til heller, og hvis det skulle skje noe så har du 25 års garanti på kvernverket.

 

...

VEDLIKEHOLD KVERNEN

Nå når vi har bevist at det går å kverne grus i kvernen, så anbefaler vi deg å holde deg til krydder og salt. En bra salt- eller pepperkvern er med deg lenge og det er verdt å passe godt på den. Her viser vi blant annet hvordan du demonterer den, rengjør den og andre ting som kan være bra å vite.

SE INSTRUKSJONSVIDEOEN

RELATERTE produkter

LES OGSÅ