Druesorten er en av de viktigste faktorene for hvordan en vin lukter og smaker. Det som også er avgjørende for vinopplevelsen, er hva slags glass vinen drikkes av. I Druespesifikt med Riedel går vineksperten Liora Levi gjennom noen av våre favorittdruer – og hvilken type glass som kreves for at vinen skal komme til sin rett.
ROSÉ
De fleste forestiller seg nok en veldig lyserosa vin som man drikker på ferien når man tenker på rosé. Fakta er at de kommer i mange ulike sorter og kulører, fra dyp rødaktig til nesten oransje. Dessuten er rosé egentlig et samlingsnavn for disse typer av vin, da de ikke må lages på noen spesiell type druer. Felles for roséviner er den rosa nyansen og aromaene av røde bær, en frisk sitrusaktig syrlighet og en avrundende urtepreget karakter. Den friske smaken har gjort vinen til en favorittdrikke hos mange under sommeren, men det er ikke noe som sier at du ikke kan nyte den til en god salat eller fisk under resten av året også.
Kort om druen:
• Finnes i flere ulike varianter
• Lages av mange ulike druesorter
• Innslag av røde bær – bringebær, nyper
• Smak av grapefrukt
• Herbal, friskt preg av urter
Glass TIL ROSÉ
Riedels rieslingglass passer perfekt til å drikke rosé av! Glasset har en stor, avlang klokke med en relativt liten åpning som fremhever friskheten og syrligheten i vinen. Designen på glasset løfter også bæraromaene i rosé, så at du virkelig får frem den friske og søte smaken.
Kort om glasset:
• Lang klokke
• Mindre åpning
• Fremhever friskheten og syrligheten
• Fremhever bæraromaene
• Passer også: Riesling
SPISE TIL ROSÉ
• Skalldyr og fisk
• Salater og grønnsaksretter
• Kylling eller svin
• Grillmat