Gyoza med svinekjøttdeig & chilidipp

Publisert av: Hanna Høiness, 25.03.2025

Inviter på japansk! Sprø, saftige gyoza fylt med svinekjøttdeig, vårløk, spisskål og ingefær. Server dem med en kremet spisskålsalat og en smakfull soyasaus med gochujang.

Gyoza er den japanske varianten av dumplings, der de ofte stekes på den ene siden før de dampes. Deigen som brukes er tynnere enn vanlig dumplingdeig og selges i ark på asiatiske matbutikker og i større dagligvarebutikker. Prøv denne deilige gyozaoppskrift!

Fredagskos 2.0?

Ingredienser

Gyoza (4 porsjoner)

  • Svinekjøttdeig
    400 g
  • Spisskål, finhakket
    2 dl
  • Vårløk, finsnittet
    2 dl
  • Japansk soyasaus
    0,5 dl
  • Fersk ingefær, finrevet
    1 ss
  • Hvitløksfedd, finrevet
    2 stk
  • Sesamolje
    2 ts
  • Sukker
    1 ss
  • Salt
    1 ts
  • Gyozaark, tint
    28 stk
  • Vann
    1 dl
  • Rapsolje
    0,5 dl
  • Vann, til damping
    1,5 dl

Dippsaus

  • Japansk soyasaus
    0,5 dl
  • Mirin
    0,5 dl
  • Sukker
    2 ts
  • Sesamolje
    2 ts
  • Vårløk, finsnittet
    0,5 dl
  • Gochujang (evt. 1 ts gochugaru eller chiliflak)
    2 ts

Spisskålsalat

  • Spisskål, finsnittet
    300 g
  • Japansk soyasaus
    2 ss
  • Mirin
    1 ss
  • Lime, revet skall og saft
    1 stk
  • Majones
    0,5 dl
  • Svarte sesamfrø
    1 ss

Slik gjør du

Dippsaus

  • Bland alle ingrediensene til dippsausen.

Spisskålsalat

  • Bland spisskål, soyasaus, mirin, limeskall, limesaft og majones. Topp med sesamfrø.

Gyoza

  • Bland svinekjøttdeig, spisskål, vårløk, japansk soyasaus, ingefær, hvitløk, sesamolje, sukker og salt.

  • Legg gyozaarkene på en tørr arbeidsflate. Fordel fyllet på midten av hvert ark, omtrent en teskje per ark.

  • Fukt kantene på gyozaarkene, ca. 5 om gangen. Brett deretter over fyllet og trykk kantene sammen. Lag folder ved å klemme deigen langs kanten. Gjenta prosessen med resten av gyozaarkene.

  • Varm olje i en stekepanne på middels varme. Stek gyozaene i ca. 2 minutter, til bunnen blir sprø.

  • Tilsett vann i pannen, senk varmen og legg på et lokk. La de dampe i ca. 8–10 minutter, til fyllet er helt gjennomstekt.

  • Ta av lokket og øk varmen igjen til middels varme, slik at den resterende væsken fordamper. Når bunnen igjen er sprø og gyozaene løsner fra pannen, er de ferdige.

  • Server med dipp og salat.

Relaterte produkter