Ingen middag er komplett uten noe godt til dessert. Hva med en iskrem med smak av sitrusfrukten yuzu? Oppskriften til den svenske mesterkokken Christin Kashou.
Yuzu er en sitrusfrukt som opprinnelig kommer fra Øst-Asia. Den brukes i alt fra matretter, til bakverk og drikke. Her er en variant av en yuzuiskrem som Christin serverte i finalen av Sveriges Mästerkock. Oppskriften kommer fra hennes kokeboken "Mine asiatiske favorittoppskrifter".
Ingredienser
Yuzuiskrem
1 egg
2 eggeplommer
2,5 dl melis
1 ss vaniljesukker
3 dl kremfløte
120 ml yuzu-juice
1 yuzu eller mandarin
Mandelflarn
1 dl skåldede mandler
50 g smør
0,5 dl sukker
0,5 ss honning
1 ss hvetemel
1/2 ss melk
Server gjerne med en salt karamellsaus.
Slik gjør du
Yuzuiskrem
Visp sammen egg, eggeplommer, melis og vaniljesukker til det blir luftig.
Visp kremfløten i en annen bolle.
Bland eggblandingen og kremfløten forsiktig sammen med en slikkepott. Tilsett yuzu-juice og revet skall fra en yuzu eller mandarin. Bland godt og kjør i iskremmaskin eller frys i minst 3 timer.
Mandelflarn
Finhakk mandlene. Smelt smøret i en kjele og tilsett mandlene, og de øvrige ingrediensene. Kok på svak varme i 2 minutter.
Smør ut blandingen på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter. La det avkjøles litt og bøy deretter over en kjevle.