Nå er det Pantones fargekart som styrer menyen i den digitale sfæren. Bruk våre tips for å tilføre farge på tallerkenen – og kontoen din!
Grønn is, lilla risotto og rosa pasta – ja, det er i tiden å leke med maten. I alle fall hvis vi ser på hva som er populært i sosiale medier. Hvert måltid er en sjanse til å skape innhold som engasjerer, jo flere farger, desto bedre. Så sjekk ut våre smakfulle tips.
Server fat med fargerik mat!

BLÅ
Farg maten og drikke blått med tørket sommerfugl-ert eller "butterfly pea flower”. Dette er en urte i pulverform som gir en vakker himmelblå farge til drinker, ris eller brød.
Til oppskrift
LILLA
Rødkål gir en vakker lilla farge til retten din. Men det gjør også den mindre kjente, lilla poteten. Poteten selges i pulverform, akkurat som tørket sommerfugl-ert.

ORANSJ
Vil du få frem en mer klare oransjefargen i for eksempel pasta og i brød? Da er en vanlig søtpotet et godt valg av grønnsak som avgir farge.

GRØNN
En skogsgrønn farge? Det kan du få ved å bruke blant annet bladspinat. For en mer frisk grønn nyanse er matchapulver et populært valg.
Til oppskrift
ROSA
Den jordaktige smaken er ikke alles favoritt, men vil du ha en intens rosa farge på retten din, er rødbeter den beste råvaren. Kok, mos til en puré og tilsett i hummus eller pastasaus.
Et annet tips er å teste "Pink pasta" eller "Barbie pasta", som det også kalles. En spennende rosa pastarett basert på rødbeter, smaksatt med geitost og pistasjnøtter.

GUL
Forutenom den klassiske safranen, er gurkemeie et vanlig krydder å bruke for å få til en gul farge på maten. Husk bare at dette er krydder med distinkte smaker, så et tips er å starte forsiktig og jobbe deg oppover.

SVART
Glade farger er flotte, men en nattsvart farge kan være minst like slående – spesielt på brød og bakverk. Aktivt kull er en vanlig ingrediens her. Den selges i pulverform.