Sterk, grillet blekksprut

Publisert av: Lena Unger, 03.06.2023

Presentert av:  


Ta grillingen til neste nivå! Å eksperimentere med nye smaker og teknikker er en fin måte å utfordre seg selv i matlagingen på. Her lærer kjøkkensjef Jennie Walldén deg hvordan du lager jjukkumi gui – grillet blekksprut på koreansk vis.


Våg å bryte gamle vaner og legge noe nytt på grillen. Nesten alt kan grilles. Det er egentlig bare din egen kreativitet, og utstyret ditt, som setter grenser. Ved hjelp av våre grillverktøy og oppskrifter fra hele verden ønsker vi å inspirere til store ting på grillen. Grillskolen vår er en Global grillskole – i alle betydninger av ordet.

Ingredienser

Grillet blekksprut (4 porsjoner)
600 g moscardini-blekksprut
2 ss gochujang (koreansk, fermentert chilipasta)
0,5-1 ss gochugaru (koreansk chilipulver)
1 ss koreansk eller japansk soya
1 ss mirin (japansk, søt risvin)
1–2 ss strøsukker
1 ss sesamolje
0,5 tommelstort stykke ingefær, revet
2 fedd hvitløk, revet
2 ts ristede sesamfrø
1 håndfull vannkarse (brønnkarse)

Soya-aioli
3 ss koreansk eller japansk soya
2 ss risvinseddik
1 egg
3 dl rapsolje
2 ts sesamolje
1 hvitløksfedd, revet

Hurtigsyltet agurk
1 liten agurk
2 vårløk
1 ts salt
2 ts sukker

Til servering
Nykokt koreansk eller japansk ris
Hodesalat eller sprø salat
​Hjemmelaget kimchi

Slik går du frem

Skyll og rens blekkspruten. La den renne av seg. Bland sammen de øvrige ingrediensene til blekkspruten, unntatt sesamfrø og vannkarse. Bland med blekkspruten og la den marineres i minst 1 time, helst over natten i kjøleskapet.

Skjær agurk og vårløk i tynne skiver. Legg i en bolle. Dryss over salt og sukker og bland. La stå i ca 30 minutter. Hell ut all overflødig væske før servering.

Reduser soya og eddik til 2 ss væske. Avkjøl. Legg egget i en sylindrisk bolle. Tilsett oljen, revet hvitløk og 1 ss av soyareduksjonen. Bland til en tykk krem med stavmikser. Smak til med mer av soyareduksjonen.

Grill blekksprutene i 3-4 minutter. Snu dem fra tid til annen, så de grilles hele veien rundt. Server den grillede blekkspruten med ris, sylteagurk, kimchi og soya-aioli. Pynt med wasabi-ruccola og sesamfrø. 

Tips! Hvis du ønsker det, kan du bytte ut blekkspruten med skiver av svinekjøtt, keiserhatt eller østerssopp. 

...

Jennies kimchi

Kimchi er et klassisk koreansk tilbehør som passer perfekt til grillmat. Perfekt til det meste - hvis du spør noen fra Korea. Det er ikke så vanskelig å lage din egen kimchi, men det tar litt tid. Hvis du har tenkt å grille på koreansk denne helgen, kan du gjerne lage kimchien i begynnelsen av uken!

LES MER

RELATERTE produkter

LES OGSÅ