Ta grillingen til neste nivå! Her lærer kokken Jennie Walldén deg hvordan du griller kylling på koreansk måte. Kyllingen serveres i salatblader med velsmakende tilbehør som ris, reddiker, kimchi og koreansk saus.
Våg å bryte gamle vaner og legge noe nytt på grillen. Nesten alt kan grilles. Det er egentlig bare din egen kreativitet, og utstyret ditt, som setter grenser. Ved hjelp av våre grillverktøy og oppskrifter fra hele verden ønsker vi å inspirere til store ting på grillen. Grillskolen vår er en Global grillskole – i alle betydninger av ordet.
Ingredienser
Kyllingbulgogi (4 porsjoner)
600 g kyllinglårfilet
4 ss koreansk eller japansk soya
2 ss strøsukker
0,5 liten pære, revet
1 ts ingefær, revet
1 ss sesamolje
3 fedd hvitløk, revet
Nymalt sort pepper
Reddiksalat
2 bunter med reddiker
2 vårløk
2 ss risvinseddik
1 ss strøsukker
1 ts sorte sesamfrø
Sesamsaus
4 ss gouchujang (koreansk, fermentert chilipasta)
4 ss doenjang (koreansk, fermentert soyabønnepasta)
1 ss sesamolje
1 ss vann
1 vårløk i tynne skiver
1 hvitløksfedd, revet
1 ss sesamfrø, ristet
Til servering
Nykokt koreansk eller japansk ris
Hjertesalat
Hjemmelaget kimchi
Slik går du frem
Bland alle ingrediensene til kyllingbulgogien, unntatt kyllingen, i en marinade. Legg kyllingen i marinaden og la den marineres i minst 30 minutter, helst over natten i kjøleskapet.
Skjær reddikene så tynt som mulig, bruk gjerne en mandolin. Skjær vårløkene tynt. Bland risvinseddik, salt og sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over reddiker og vårløk. Bland en liten mengde sesamfrø og dryss over.
Bland sammen alle ingrediensene til sesamsausen.
Tørk kyllingen lett før du legger den på grillen. Grill kyllingen på begge sider til den er helt gylden og gjennomstekt. Når kyllingen er klar, la den hvile på skjærebrettet i 5 minutter. Skjær kyllingen i centimetertynne skiver med Globals transjerkniv.
Server kyllingen i salatblader med ris, sesamsaus, kimchi og reddiksalat.

Jennies kimchi
Kimchi er et klassisk koreansk tilbehør som passer perfekt til grillmat. Perfekt til det meste - hvis du spør noen fra Korea. Det er ikke så vanskelig å lage din egen kimchi, men det tar litt tid. Hvis du har tenkt å grille på koreansk denne helgen, kan du gjerne lage kimchien i begynnelsen av uken!
LES MER