Ta grillingen til neste nivå! Her deler kjøkkensjef Jennie Walldén sin beste oppskrift på kimchi. Kimchi er en klassisk koreansk siderett som passer perfekt som tilbehør til grillmaten.
Våg å bryte gamle vaner og legge noe nytt på grillen. Nesten alt kan grilles. Det er egentlig bare din egen kreativitet, og utstyret ditt, som setter grenser. Ved hjelp av våre grillverktøy og oppskrifter fra hele verden ønsker vi å inspirere til store ting på grillen. Grillskolen vår er en Global grillskole – i alle betydninger av ordet.
Ingredienser
Jennies kimchi
1,5 kg kinakål
3 ss salt
1,5 dl vann
2 ss rismel
1 ss sukker
2 ss ingefær, revet
2 ss hvitløk, revet
1 liten gul løk, revet
0,5 dl fiskesaus
1 dl gochujaru (koreansk chilipulver)
3 ss saltede minireker (tilgjengelig i kjøledisken i asiatiske matbutikker) eller 2 ss ekstra fiskesaus
6 vårløk
1 gulrot
10 cm Daikon-reddik
1 eple
Slik går du frem
Del kinakålen i kvart, og kutt den deretter i 4 cm stykker. Legg kålen i en stor bolle. Skill bladene godt. Dryss salt over kålen og bland til alle bladene er dekket av salt. Saltet trekker væsken ut av kålen. La kålen stå i 1,5 timer.
Mens du venter, kan du forberede krydderet for kimchien. Kok sammen vann, rismel og sukker til en tykk krem. La det avkjøle seg litt. Tilsett deretter ingefær, hvitløk, løk, fiskesaus, chilipulver og reker. Rør godt.
Skyll kinakålen for å fjerne overflødig salt. Smak til, slik at litt saltsmak blir igjen. Tilsett chiliblandingen i bollen med kål. Kutt reddiken i tynne fyrstikkliknende strimler (julienne), og legg dem i bollen. Gjør det samme med gulroten. Skjær vårløkene tynt og legg dem i bollen. Avslutt med å skrelle og kutte eple i små terninger (brunoise) og legg i bollen. Bland grundig, helst med hendene slik at grønnsakene ikke går i stykker. Bruk gjerne gummihansker.
Ha kålblandingen på glass. Dekk kålen med plastfolie og sett på et lokk. Ikke fyll glassene helt opp, da gjæringen krever litt plass. La stå ved romtemperatur i 2 dager. Kålen skal boble av gjæringen og er da klar til å spises. Oppbevar deretter kimchien i kjøleskapet. Den er best etter ca. 2 uker, men er holdbar i minst to måneder.

VARM, GRILLET BLEKKSPRUT
Grill på koreansk! Jjukkumi Gui er en rett som ofte serveres som gatemat i Korea. Det er små, grillede blekksprut i en herlig, sterk marinade! Prøv Jennies velsmakende variant, der blekkspruten serveres sammen med ris, sylteagurk, kimchi, soya-aioli, ruccola og sesamfrø.
LES MER