Disse franske små galettene får en nordisk vri her. Rabarbra, kardemomme og mandler møter sprø paideig!
Porsjonspaier er perfekt til både dessert og kaffe. Denne oppskriften bruker sommerfavoritten rabarbra sammen med søt mandelmasse og aromatisk kardemomme. Server dem lunkne med iskald vaniljeis!
Ingredienser
(6 paier)
Paideig
5 dl hvetemel (300 gr)
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts knust kardemomme
1 knivsodd salt
275 gr kaldt smør i terninger
1-3 ss kaldt vann eller sitronsaft
Fyll
50 gr revet mandelmasse
200 gr rabarbra
1 ss maisstivelse
3 ss sukker
2 ts knust kardemomme
2 ss sitronsaft
Revet skall fra 0,5 stk sitron
Pensling
1 egg
1 ss melk (3 %)
1/2 knivsodd salt
Pynt
Mandelspon
Rørsukker
SLIK GJØR DU
Bland mel, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. Skjær smøret i terninger. Tilsett dem i melblandingen og klyp sammen med fingrene. Tilsett vannet, start med 1 ss og tilsett mer om nødvendig, og elt raskt. Flat ut deigen og pakk inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Skjær rabarbraen med skallet etter mønsteret du skal lage, bland med resten av ingrediensene til fyllet bortsett fra mandelmassen i en bolle.
Montering & dekorasjon
Sett ovnen på 200 grader varmluft og kle to plater med bakepapir. Kjevle ut paideigen mellom to bakepapir, stikk ut 6 rundinger, ca 3 mm tykke. Flytt over rundigene på to bakeplater. Riv mandelmasse over rundingene. Legg rabarbraen i midten, ca 3-4 cm fra kanten. Brett kantene over rabarbraen. Pensle med sammenvispet egg og dryss over mandelspon og litt rørsukker. Stek galettene midt i ovnen i ca 25 minutter, til de har fått fin farge.