Det er ingenting som smaker av sommer som rabarbra og grillmat. Her er en supergod dessert av rabarbra tilberedt på grillen. Mer sommer får du ikke!
Om sommeren går grillen varm mesteparten av tiden. Pass på å bruke varmen også til den siste delen av middagen. Med denne oppskriften fra Culinary Team West of Sweden vil du garantert imponere gjestene dine!
Ingredienser
200 g rabarbra
2 dl vann
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
1/2 sitron, skall og saft
Slik går du frem
Kok opp vann og sukker i en gryte. Tilsett rabarbra, sitronskall og -saft. Skrap frøene ut av vaniljekapselen og legg dem i også.
Kok et øyeblikk, og sett deretter til side. La rabarbraen ligge i laken en stund, gjerne over natten i kjøleskapet.
Fjern rabarbraen fra laken og la den dryppe av seg i et dørslag.
Grill deretter direkte på risten i et par minutter. Server rabarbraen varm med vaniljeis og knuste marengs.