Ajvar relish

Publisert av: Lena Unger, 01.06.2022


Presentert av:  


Ta grillingen til neste nivå! Å eksperimentere med nye smaker og teknikker er en fin måte å utfordre seg selv i matlagingen på. Her byr den profesjonelle kokken Edin Dzemat på en rask variant av paprikarøren ajvar. En favoritt fra Balkan!


Våg å bryte gamle vaner og legge noe nytt på grillen. Nesten alt kan grilles. Det er egentlig bare din egen kreativitet, og utstyret ditt, som setter grenser. Ved hjelp av våre grillverktøy og oppskrifter fra hele verden ønsker vi å inspirere deg til store ting på grillen. Grillskolen vår er en Global grillskole – i alle betydninger av ordet.
 

Ingredienser

Edins ajvar
800 g rød spisspaprika
200 g aubergine
0,5 dl solsikkeolje (valgfritt)
Salt
Tørket chili (valgfritt)

Slik går du frem

Skyll paprika og aubergine grundig. La det tørke. Legg paprika og aubergine på grillen og grill til de får rikelig med farge. Snu dem og la dem grilles ferdig under lokk, ca. 10 minutter.

Ta paprika og aubergine av grillen. Fjern paprikaskinnet med en filetkniv. Kast skallet og ta vare på det myke, nygrillede paprikakjøttet. Tøm auberginen med en skje. Grovhakk paprika- og auberginekjøttet.

Legg paprika og aubergine i en mikser eller foodprosessor. Tilsett salt og eventuelt tørket chili. Bland grovt. For å få en mykere konsistens kan du også tilsette litt solsikkeolje.

Legg røren i en bolle og server.

...

ENTRECÔTE MED KAJMAK OG AJVAR

Ga Balkan mersmak? Lag Edins deilige, grillede entrecôte! Hvis du serverer kjøttet sammen med hjemmelaget ajvar, somunbrød, grønn salat og kajmak, har du laget en rett som er typisk for det balkanske kjøkken. Som Edin selv sier: "Mer Balkan enn dette blir det ikke."

LES MER

RELATERTE produkter

LES OGSÅ