Hopp over kjøleskapet og sikt på følgesvennen! Å bruke fryseren som kjøkkenskap er gunstig for mange ingredienser og krydder.
Klimasmart matlaging handler i stor grad om refleksjon og om å utnytte det du allerede har på kjøkkenet. Dette gjelder ikke bare råvarene som er hjemme men også hvitevarene som står til din disposisjon, nærmere bestemt fryseren din. Fryseren. Er den ikke allerede brukt? Ikke helt, mener vi. Det er et utmerket oppbevaringssted for betydelig flere råvarer enn kylling, erter, brød og bær. Det fungerer blant annet godt å fryse ned meieriprodukter, oljer, krydder og ulike typer drikke. Fryseren er også et perfekt depot for væskene som pleier å havne i vasken – slantene!
For å hjelpe deg med å tenke «innenfor fryseboksen» presenterer vi her tre tips om slanter som absolutt er verdt å fryse. Vi lover at de gjør seg like godt i frossen form som i væske.
TRIVELIGE TERNINGER

Kaffe
Ta vare på de siste dråpene i kaffetrakteren og frys ned kaffen i terninger. Perfekt å ta ut og bruke når du baker sjokoladeboller eller i islatten!

Vin
Har du noen desiliter rød- eller hvitvin igjen i boksen? Frys in slantene og bruk dem senere som krydder i gryten din. Hvorfor ikke i bouillabaisse eller i gulasj?

Olje
Har du friske urter eller krydder hjemme? Da kan du hakke en bunt i noen spiseskjeer olje og deretter fryse ned som små urteterninger. Legg til suppen eller sausen for ekstra smak!