Pizza med løyrom & syltet sølvløk

Publisert av: Lena Unger, 14.09.2021

Inviter vennene dine hjem til en luksuriøs løyrompizza à la chef Thomas Sjögren! Oppskriften er hentet fra menyen på restauranten hans, Grano, og kan variere etter sesong. 

Ingredienser

(4 porsjoner)

4 pizzabunner

Syltet løk
1 dl eddik (12 prosent)
2 dl sukker
3 dl vann
2 sølvløk

Annen topping
5 dl crème fraiche
2 dl vann
2 stk mozzarella
Lagret ost, f.eks. parmesan eller Monte Vecchio
Rogn, f.eks. løyrom eller steinbitrogn
Dill
Svart pepper

SLIK GJØR DU

Start med å lage syltet løk. Bland eddik, vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Skjær løken tynt med en mandolin og ha i sausen. La stå i kjøleskapet i 1 time.

Forvarm ovnen til maksimal temperatur, 250-275 grader.

Kjevle ut pizzabunnene. Bland 2 dl crème fraiche med 2 dl vann. Fordel blandingen på bunnene. Topp med mozzarella og lagret ost.

Stek pizzaene i ovnen i ca 10 minutter. Bruk gjerne en pizzastein. Ta ut og fordel på mer crème fraiche.

Topp med syltet sølvløk, rogn og dill. Smak til med nykvernet svart pepper.

RELATERTE produkter

LES OGSÅ